Nuffnang code

Friday, November 22, 2013

Turkey escapade.


Assalamualaikum semua :D

Ha! Rajin tak harini update 2 kali? hehehe tapi takdelah update panjang-panjang nanti semua bosanggg. Okay so last Spring break (mid March), Alhamdulillah aku dapat jejakkan kaki dekat bumi Turkey ni. macam, hey! Istanbul, aku datang! haha mase tu filem tu memang tengah femes aaa tapi pergi ni bukan sebab film tu, tapi sebab memang nak pergi. Before pergi Turkey, ada la singgah few countries in Europe, tapi yang tu lain hari jelah update, tak update pun takpe kikiki. So Istanbul ni macam tempat keberapa ntah tak hingat, masa tu dah agak penat jugak lah. tapi nasib baik dapat rehat kejap dalam flight teehee. sampai je terus peluk Wina (travel partner). Tapi, sebelum jalan dekat Istanbul, kitorang dengan gigihnya meredah perjalanan selama 12 jam dengan bus untuk ke Pammukale. 


TEASER :) nanti aku proceed dengan cerita tu, Insyaallah. sebab special sangat so kena 1 special post. Hahaha hmm tapi satu je terkilan, tak dapat buat paragliding sebab angin kuat. Lalu, ku gagahkan jua balik ke Istanbul dengan hati yang pilu. adeh, 12 jam dalam bus lagi :O Sampai je dekat Istanbul, kitorang terus carik hostel. Hostel tu best, memang dekat betul dengan Blue Mosque. Cuma penat sikit naik 3 tingkat dengan beg kemain berat dengan souvenirs konon. Owner pun not bad, baik, cuma biasalah culture orang lain-lain kan. Nasib baik dia faham sikit lah dengan culture kita ni, Malaysians. Malam tu memang tidur tak ingat dunia lah. 


And TARAAAAAA! Its Hadgia Sophia :) a former Orthodox patriarchal basilica, later a mosque, and now a museum in Istanbul. 





 Somewhere around Topkapi Palace. 


Grand Bazaar.


inside Hadgia :)



and alhamdulillah, Wina and I in front of the Blue Mosque :'D


jalan dengan Wina ni adoi, gelak je kerja. lepas tu aku ikut dia balik Egypt. Oh dia study dekat Alexandria. Heheh. Till next time pasal Egypt :D


Have a fantastic weekend! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...