Monday, November 7, 2011

car boot sale


hye korang!!

korang penah dengar car boot sale tak? emmm tak penah kot? sebab shazzy sendiri tak penah denga, lepas sampai sini, baru la tau ape tu car boot sale. mula-mula macam wondering jugaklah sebab mustahil lah diorang nak jual bundle tapi murah sampai satu barang boleh dapat dalam lebih kurang 20p? darab 5 sama dengan RM 1.00. hihik! so mase dah 2 minggu duduk dekat newcastle ni, adalah segerombolan kakak-kakak senior ajak pegi car boot sale. teruja lah sebab diorang kate barang murah-murah! mase first time sampai tu, bayangkanlah, shazzy dapat beli 2 winter coat = 2 pounds dengan handbag = 35p. kirenye dalam RM11.75 je untuk 2 winter coat dengan handbag? 0.0

imagine jaket ni 2 pounds je? 2 pounds je? tapi tak beli pon -.-

second time, shazzy pegi dengan segerombolan kakak jugak. tapi kakak-kakak yang awesome! introducing kak hanis, kak iylia, kak nawal dan kak paqin. diorang tak bagi panggil kakak tapi nak panggil jugak! rase mcm tak selesaaa sgt bila tak panggil kakak. tapi bila dapat panggil ni, rase best dan disayangi ^__^


mula-mula, kitorang taknak pegi sebab weather broadcast bagitau mungkin hujan. so tak best la kalau shopping hujan. tapi bila dah pagi tu, sunny habis! lagi lah suka. haritu keluar takyah pakai coat pon :)

dekat car boot sale pon ade jual basikal tau! jangan main-main. basically, semua barang ade, tapi kalau nak beli semua memang tak dapat ah jep. mase second time pegi, shazzy beli cermin besar panjang = 2 pounds, lampu tidur = 50p. haih tak lebih RM15 pon belanja untuk cermin panjang dan lampu tidur, ikea pulak tu. comel pulak tu! :))

10 comments:

azalia hjsalleh said...

wow bestnyaaaaaaaaaaa.
kalaulah kat malaysia ada, mesti best.

wanie said...

aww bestnyaaa dapat experience camni. take care shazea :)

Siti Zuraina Bte Amran said...

wahh..bestnya..murah2 plak tue..

dian:) said...

Car boot sale ni memang ada. Nak2 lagi dekat stadium shah alam. Mmg famous kot, masa kecik2, I selalu pegi hehe.

Anyway, bestnyaaaaaaaaa. Nak jugaak! Hehehe XD

hanabunga said...

pergh gila murah lah mcm tu!!!syoknyaaaa!!!! mesti rambang gila mata kan <3

hanabunga said...

pergh gila murah lah mcm tu!!!syoknyaaaa!!!! mesti rambang gila mata kan <3

shazzy :) said...

lya: malaysia ade jualan bundle tapi tak semurah gine la kan

wanie: hehe tulah alhamdulillah. thanks wanie. awak take care jugak :)

zuraina: sangat murah! n__n

shazzy :) said...

dian: oh yeke i taktau plak kat malaysia ade T__T

hanabunga: haha sangat rambang sampai taktau nak pilih mane :P

nn said...

pernah dengar car boot sale because i grew up wearing stuff bought at car boot sales. hehe. tapi tu masa baby lah kan. duduk sana sekejap sebab my parents study sana dulu. since last year kalau kat JB ada car boot sale every month :)

shazzy :) said...

oh okay i mmg tak penah denga. pas dtg sini bru dpt this experience :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...