Nuffnang code

Thursday, December 6, 2012

Jarak itu Indah :')

Assalamualaikum! Rise and shine people~

This post is specially dedicated to you know who you are (: It has been ages since I last posted about him. If I'm not mistaken, more than a year ago? HERE :) so here it goes..


teeheee ^__^


14256km? my Long Distance Relationship (LDR) is not as the same as you people. my LDR is like Cinta Antara Benua. At least, if you feel like going to him/her, you can always take bus/ drive your car or even take a taxi perhaps? wuwuwu. no, I'm not saying that my love story is the best one ok. Jangan salah faham. okay taknak merungut BECAUSE this is what I chose last year. I decided to further my studies oversea. Study comes first no matter what. Not saying that love comes afterwards but you know, you are one step closer in achieving your dreams. So, why not? Modern technologies ada kan :)

Dan aku semakin mengerti, jarak ini bukan untuk menghukumku, tetapi untuk menjaga aku dan dia, untuk menyedarkan aku supaya lebih menghargai dia, untuk kebaikan pada masa hadapan, serta untuk memperbaiki cinta kami kepada Allah. Dan dengan jarak ini jua, aku yakin akan tiba masanya nanti, kami akan bersedia melayari semua ini dengan jalan yang diredhai. Insyaallah. Mohon doa kalian juga. Jujur, aku rindu dia :'( *nangis*

Dan kerna itu, happy 28th monthlisary sayang.. Semoga ada jodoh di antara kita..

6 comments:

محمد رازيق said...

cinta jarak jauh la ni.. tapi cinta camni memang manis, walaupun zahirnya sedikit pahit.

shazzy :) said...

itulah kan.. hope everything goes well, amin :')

syamimihaziqah said...

Sama la kita, cinta antara benua juga sekarang ni.
He further his study at London now :')
Semoga kita bertabah sentiasa!
Chaiyok chaiyok! :D

Rtp Farra Arisha said...

this is very sweet really. :') semoga kalian berdua memiliki kesepakatan selama masa pacaran jarak jauh ini, dan tetap harmonis. :) :) :)

shazzy :) said...

syamimihaziqah: ntah-ntah bf awak kawan kepada kawan kita? hehe sebab kat london bukan ramai Malaysian students sgt pun hehe

shazzy :) said...

farra: amin, thanks for the du'a :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...