Monday, December 13, 2010

holiday at port dickson :)


okay okay teruja nyaaaaa nak buat post baru! haha cop cop. assalamualaikum :)

oh terima kasih terima kasih atas sokongan dan semua komen pasal saya dengan bunny kat sini. excited gila bile bukak dashboard gedebuk banyak comment moderation. yelah mungkin tak sebanyak awak, awak dan awak. tapi cukup la untuk membuatkan shazzy tersenyum sebentar :)

sekarang shazzy nak update lelaju pasal holiday kat port dickson. entry ni memang penuh dengan tulisan dan gambar serta gambar2 yang mungkin akan membuatkan semua yang membaca terliur. hehe percaya tak? kitorang pegi dalam 17 orang tapi dengan 2 family je. ahaha abah ngan ibu punye anak ade 6, auntie kartika ngan uncle punye anak ade 6, then tambah kakak sorang. pegi dengan 3 bijik kete, mercedes, BMW ngan alphard. dasyat! haha. lepas solat jumaat, semua dah siap2 naek kereta. oleh kerana bilangan perempuan lagi ramai, kitorang dapat conquer alphard, muahahaha! sampai sane dalam pukul 3 lebih then teros check in.


kemana-mana mesti bawak salah satu daripada koleksi teddy bear yang ada :D

cantik kan? boleh dikatakan lawa jugak lah pemandangan kat thistle ni. aritu tak silap abah cakap ni hotel 4 ke 5 star. tak kesah lah asalkan dapat tido dengan aman. haha lepas qasar solat asar, semua kelaparan sebab memang tak lunch dari umah. nasib baik ibu ngan kakak buat spagethi. makan tu jela alas perut before dinner. lepas tu semua skali decide nak g berendam. mula2, masuk dalam swimming pool. lepas tu ade beberapa dr kami tak bawak swimming suit. so shazzy cakap, jom g pantai! memang lepas tu g berendam kat pantai. best gilerrr :D

i know comel aite? ijad yang nak. haha

semua dah kepenatan lepas mandi betol2, solat then pegi dinner kat kedai seafood ape ntah tak ingat namanya. oh cop, before pegi, amik gamba dulu sat.





okay dah jom pi makan! aummm! lepas setengah jam menunggu, makanan pon sampai. memang ramai gila orang. RAMAI GILA!

*GULP*

mase on the way, kitorang nampak fun fair. then ajak lah abah g sane. dah kate budak2 ramai termasuklah shazzy *ehem* memang excited habis la semua kan. masuk rumah hantu la, ape la yadayadayada. balik2 diorang sempat lagi nak main XBOX. tak padan ngan letih. shazzy tengok tv je sambil text bunny sampai pukul 3 :D

hari kedua pulak, mase tu tak penat sangat lagi. so memang bantai seharian menjemur. alhamdulillah kulit shazzy susah nak burn, tapi yang lain semua burn. memang berbelang-belang habis diorang ni. pegi pantai niat nak main banana boat. tapi ombak terlalu kuat.

jadi, kitorang main bola tampar :) memang semua amatur, lawak gila main. kejap masuk semak2 la, kejap jatuh la, kejap jerit la hallaaamaaakkk! tiba2 ade sorang abang ni lalu. tanya nak main flying fox tak. of course la NAK! sorang RM15. sepatutnya 2 kali sorg. tapi dia kate nak 4,5 kali pon boleh. jenuh la dah la kitorang ni ramai.

nasib ijad baik. lepas slow talk ngan abg alin, die dibenarkan untuk try. abg alin kate first time bagi budak ketot ni main. 2 kali dia naik. exicted kemain. comel je bila dia terbang. haha.


before tu kitorang main spider web. yang kne masukkan semua orang dalam lubang tu tanpa menyentuh tali. fun gila! lepas 2 jam lebih berjemur, waktu untuk makan! eh? tak, kitorang amik gambar, muahaha :D




serious fun! lepas tu kitorang bernasib baik sebab ombak dah tak kuat, teros main banana boat.


mase dah nak habis, pak cik tu terbalikkan kitorang. haha permintaan ramai. layan jelaaaaaaaaaa. lepas tu konon nak balik la. sampai2 kat swimming pool, abg alin approach kitorang nak main pool game tak. kalau menang dapat free dinner rm240. haiyaaaaa of course la nak main. kitorang buat 3 kumpulan. 3 3 memang dapat high marks. sampai la ade seri antara kitorang ngan satu group china ni. lpas final alhamdulillah kitorang menang!! hehe

okay dah lepas tu semua mandi then 6.30 janji nak jumpa balik sebab nak g dinner. kali ni kitorang g dinner kat seafood village. ni pun mantop gak makanan dia.

haha malas nak letak gamba lauk lain. sedap sangat!


before g dinner. kepenatan dan kelaparan!

oh ni anak-anak dara yang ikot jugak. hehe. penat ni malam tu. tapi sibok gak text bunny sampai pukul 2. masa untuk tidur. kroih kroih~

pagi pegi breakfast. sebelum tu amik gambar ngan abah dulu. haha lepas breakfast adik2 sempat la nak g mandi kat pool jap. dalam kol1 cmtu baru check out. lapa sebenarnya tapi abah bawak g main go-kart dulu haha.

muka excited habis semuanya. pukul 3 baru lunch. perot kenyang suka hati. sepanjang perjalanan balik, tidur. overall, pd memang best. sangat. lagi2 kalau pegi ngan family. thanks abah, thanks ibu, thanks uncle, thanks auntie dan semuanya. memang fun habis. seronok sangat dah ade neighbour yang rapat :D

p/s; sedih tak dapat join gathering. mase joe bagitau pasal gath tu, percutian ke pd dah dirancang. so takleh nak buatpe lah kan =.=

25 comments:

azaliahjsalleh said...

patutlah lme menghilang
woahhhhh best seyh !
lya dh lme x pegi PD

p a a n. said...

woahh! bestnye dpt g holidayyyy :D
igt ade bunny skali tadi
baru nk jeles
hahaha

Myra Arshad (: said...

woowww~ macam best je :) jeles! hehehe

anithDEEBA said...

alahai.jeles nye =.= fun gila segala mala aktiviti korang buat. :DDD

Cik Akma said...

wahh best gile kot pd. banana boat fun habisss!! :D

shazzy :) said...

lya: hehe takdela dalam 3 hari je hilang. hehe nanti ajak la aubah ngan mama u pegi :D

shazzy :) said...

paan: mane boleh ade bunny. kalau ade dia, asyek nak ngan dia jela :P

shazzy :) said...

myra: hehe ajak la your parents g pd jugak :P

shazzy :) said...

anith: memang fun sangat babe :D

shazzy :) said...

sys akma; tahu takpe. dah la susah nak main banana boat ni tau :D

Eazy Izzuddin said...

besh nyer bercuti..
ku pun baru blik cuti jg dr PD
hehe
xD

atok said...

best gyla. hilang tensyen segala. wuwu

shazzy :) said...

eazy: apesal tak terserempk kan? haha

shazzy :) said...

atok: tahu takpe. tension nye bile muka sun burn :P

zazaw said...

HAHA
pd sangat bestt kann
singgah pasar malam takk ??

tia said...

ouhh, sebab ni lahh xdpt join gath eh ? itsokey lah sys, spent time dgn famly lagi beharga! ;))

Afendi Othman said...

wah,,,best23..suka main bnana boat...bila lagi dpt naik eh..

shazzy :) said...

zazaw: bestbest! tapi tak singgah sbb ibu mengandung letih :P

shazzy :) said...

sys tia: tahu takpe. sedih gila :( tapi takpelah skaliskala ngn fam worth it jugak :)

shazzy :) said...

sys tia: tahu takpe. sedih gila :( tapi takpelah skaliskala ngn fam worth it jugak :)

shazzy :) said...

bro afendi: tahu takpe :D h3hehe

paah said...

hoy ko ni byk betul entry pasal holidey.

jeles tw x!

haha

nani :) said...

comel gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa ijad eh budak ketot tu :D

shazzy :) said...

paah: haha dah sume adik2 aku tgah cuti, holiday jela keje haha

shazzy :) said...

nani: haha tau takpe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...