Friday, July 2, 2010

Zaman Kegemilangan. LOL.

waddup? hahah poyo! okay cte pasal phuket dah habis. tapi i takkan lupa pasal kegembiraan dan keterujaan apabila berada di sana :) and now, i nak ckp pasal kemantapan badan plak. eh, bukan. ape ayat yg sesuai eh? kebentukan badan? watepak! cop cop totally lost haih.

okay dah dah skrg ne aku bukan nak bukak pekung di dada ke, bukak rahsia ke apa ke. cume nak jawab soklan2 yg sering buat aku serba slh nak jawab. serious. sbb ia melibatkan byk pihak. so, nanti tersilap ckp adela terobek la, terluka la, terguris la. sape yg susah? eden jugokkk! plus, ramai sgt dah marah aku apesal mendadak sgt turunnya. nenek aku pon marah, beliau kata,

"ten, nenek tanak tgok ten cmni dah lagi skali ten jumpe nenek"

lepas tu beliau dah mcm nak nangis tau. aku dah ah sayang nenek aku tu!! :( and ade jugak aritu ade budak kesayangan aku ckp mcm ne,

"i rase i nampak betape sgsaranya you shazy. smpai turun **kg. dahsyat sgt sgt. tgok blog you pon suram je..sesuram hati pemiliknya.. (cewah) sbb dulu blog you happening sgtt.. cpt2 kua ib shazy, i want my happening shazzy back! HEHEHE :D" - you know who you are kan dear :)

and ade jugak yg anta msj segala bagai.

"apa awak buat smpi awak blh jd makin kurus?"

lagi ade jugak soklan yg kadang2 bikin gua panas sikit.

"kurus mkn pil ke?? hee.. pil pe??"

bukan aku marah. tak sesekali. aku tak marah. cuma tulah tak reti nak jawab.. ramai KOT yg perasan aku dah kecik sket. bukan kecik. kurus pon tak layak nak kasi kat aku neh. cume sng ckp nmpk ah hilang berat bdn dr dulu tu gemokkk semacam. mse tu nak cecah 80 dah weh. nak jalan pun punyela berat kaki tu (menipu ah tu). haa skrg br brani ckp diri gemok. sdeyh an =.= tapi at least aku mmg btol2 gemok. tak mcm sesetengah orang tu, kurus je padahal tapi sibok nak ckp diri tu gemok apehal? bukan ade lemak pon. tulang je nak kurus ape lagi? dah cantik dah pon nak sibok seksa diri hish kalo aku la mmg suke ngn syukur gile dah.

before aku cakap MENGAPA AKU JADI BEGINI, mari kita imbas kembali zaman zaman yang memilukan, ceh :P


haaa tu diaaa 4 kali ganda size budak tu noohh, dye pon cuak kot. haha ne mse raya taun lepas. zaman kegemilangan :')


ne mse mule2 msuk IB. OMG bulat gilaaa muka aku. dah ah mse awal2 aku suke dress up. haah aku ne mmg jenis suka dress up. hahah

ahihhhhh tengok pipi aku tuuuuu :P


ne lpas due tiga bulan msuk IB kot. walapekkk ade telor plak tu kat muke aku. cm siot.

srkg dah tiba mase aku bgtau ape sebab dia. sebab kan ramai gak tnye aku gune JusMate ke? buat ape la aku nak bazir duwet bli bende alah tu semata2 nak kurus? ade gak tnye aku bli yg pil binari, pil binari bla3 ( tak ingat cne nak nyanyi ) ke, takpon pil-pil kurus yg laen. ergh tak payah! sbb once kau stop bile dah habis duwet or kedai tu yg habis stock ke ape ke slaen boleh menjejaskan kesihatan kau, pil-pil or produk tu boleh buat kau gemok balik! malah gemok segemoknya. yelah cube imagine, kau kurus sbb ade bende alah tu kan, tapi cube kalo dye takde? ade ke lemak2 tu kua sndr? kecualilah kalo pemakanan tu terjaga kan tapi makan mase la :)

okay dah. nak tau tak sbb ape? sbb IB tu la! paham tak sbb IB? aku kan tak suke IB. ah lantak ah sampai bile2 aku tak suke IB. kalo korg nak kurus cube msuk IB. miahaha sorry everyone, mmg aku ckp tros terang aku tak suka lansung IB. taula aku bukan bodoh cuma aku tak suke sume bende pasal IB especially environment dia. tambah2 ade jugak pihak yg selalu menyakitkan hati. so, baek aku blah. malas dah.

haaa puas tak jwpn dr aku ne? tak caye lagi? tak cye dah :)

ewah dye posingg


and pipi aku pon dah lenjut. eh bukan lenjut, dah tak bulat sangat dah. KOT. kalo pakai shawl still nampak boolat sikit. heheh :P

haaa puas hati tak ngan jawapan saya? adoi, pape tnye je lah k?

dan, saya tak sabar nak mulakan hidup baru! :) ♥ Ya Allah permudahkan urusan kehidupanku selepas ini, amin!


11 comments:

anithDEEBA said...

alah.jeles.jeles.jeles.nk kurus jugak cm kamu,shazea.HELP ME!

Ara Amnan said...

haish! u mmg dh kurus.sgt cantek dan sgt teruja tgk u dr tembamms mnjd lg comey nih.

well done bebeh. :)

shazzy :) said...

anith: no need to kurus! mse teenagers adelah mase untuk enjoy makan, dont worry k, u dah tua sikit nanti confrim u kurus :)

shazzy :) said...

ara: hahaha thanks amboi! tembam tu banyak betol s dia , hehe

lala♥ said...

shazzy u mmg dah kurus sgtlahh..jauh kot beza ngan dlu..

hebat btul penangan ub smpai u boleh krus cmni..

Cik Akma said...

ohh sygg, nnti dating kat giant lg hee :)

shazzy :) said...

haha agak ah padahal org lain happy je kat situ :P

shazzy :) said...

baekkkkkkkkkk kakak :)

shazzy :) said...

baekkkkkkkkkk kakak :)

.Efira Nabilah Bt Khamsah. said...

memang shazzy da krus la ..
memg susut sgt ..
mula2 kenal ur blog memg u tmbam(but tmbam lg sy)..
then skang kuruihhhh nye ! *jeles sgt!=,=
nway,papepon kptusn yg u amek,insyaAllah jd yg terbaek :)
good luck okeyh !

shazzy :) said...

thanks efira, lame tak bual kan! hehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...