Nuffnang

Friday, October 12, 2012

Upon arrival in Newcastle - The Beginning of The Second Year

salam everyone! weee alhamdulillah I'm back! dengan berbekalkan result first year, Alhamdulillah sekarang dapat sambung 2nd year pulak dan insyaallah grad tahun 2014 with first class degree. insyaallah insyaallah amin :')

sebenarnya kan, shazzy nak update pasal pegi Australia haritu, lepas tu konon dah save la dalam draft sebab nak buat satu post sekaligus kan. dah siap sampai hari ke-4 tak silap, pastu bila dah dalam train nak balik Newcastle baru teringat tak transfer semua gamba official kat Australia aritu. hmmm terus lemah nak sambung entry tu. tapi dah half way dah pun, insyaallah soon I publish post tu yer :)
Alhamdulillah rezeki & nikmat Allah tu luas. bagi yang memang follow shazzy dari awal lagi (ntah-ntah takde pun), mesti tahu pasal kehidupan lepas SPM, masuk IB, keluar IB masuk MUFY etc etc. ingatkan dah tak dapat sambung overseas, tapi Allah dah takdirkan untuk shazzy datang sini and I know I really have to grab this opportunity and be the best! *semangat*
okay nak cite pasal departure aritu. haha dah 2nd year pun, one whole family datang hanta & suprisingly semua adik beradik ibu pun datang dengan anak-anak sekali merangkap sepupu kite lah. sumpah terharu sangat sebab ada yang memang tak bagitahu pun nak datang. thank you sangat-sangat :') tu bila fikir, kalau lah datang UK sekadar nak main-main, sekadar nak ada title 'student overseas', ruginye lah kan?
see? and I lost count on how many instax photos that I took at the airport. tak termasuk yang I bagi kat semua orang yang nak lagi. hehehehehe. dalam 20 minit je dah habis 3 kotak rasanya. waaaaaaa. Malam tu bajet la nak macho taknak nangis. sekali Uncle Zali cakap camni, "awak belajar rajin-rajin, ibu & abah simpan harapan yang tinggi dekat awak tau". perrghh terus tersedu. sangat menusuk Uncle Zali. Thanks for the advice. masa tu macam tiba-tiba dapat semangat memang nak bagi abah & ibu first class degree nanti. Insyaallah Insyaallah doakan ye sahabat-sahabat sekalian :'D lepas tu sampai setiap orang lepas tu shazzy peluk & cium sambil teresak-esak. huuuu malu jugak la dekat orang yang nak check passpoart & boarding pass tu. nasib baik takde orang lain sangat waktu tu.
Shazzy amek flight Malaysian Airlines therefore straight to London for almost 14 hours. The journey was smooth Alhamdulillah. dapat tengok movie 2 kali je sambil makan tapi lepas tu terus tidur. miahahaha! memula dah nak naik train pukul 10.30 to Newcastle. sekali stranded pulak disebabkan weather yang tak berapa baik, so daripada tukar train tiket ke malam, baik tuka besok petang. dapat la pegi Stradford and shopping kat Forever 21 yang takde kat Ncl ni :P
dah kalau pergi London memang tak sah tak jumpe 'kakak" kesayangan aku ni. haha kakak ke Maisarah? kawan dunia akhirat aku Insyaallah. kebetulan, dia pindah rumah pulak aritu. so, lepas tinggal bag kat umah dia terus pegi Stradford. gila kejam tak tolong kan? haha Maisarah yang tak bagi :P tapi kalau aku pindah rumah pun, aku tak kasi orang sentuh barang sendiri. contohnya dekat rumah ni lah, bayangkan lah tak bagi new housemate pindahkan satu barang pun dari bilik lama tu (sebab shazzy pindah bilik bawah). haaa bukan apa, kang termiss place kang, susaaahhh.... OH, btw malam tu dinner dengan the boys je dekat Stradford tu. sedap! nasib baik halal. tapi tak amek gamba lupa nak masuk Instagram. LOL.
So, memang lepas shopping tu balik dan sebenarnya takleh tido. taktau asal tak jet lag sangat tapi susah gak nak tido malam tu. tapi berkeras gak sampaikan lepas tu diorang sambung kemas aku tak ingat ape dah. haha besoknya baru kitorang g lunch berempat sesama dekat Alounak. tempat yang sama masa pergi dengan abah haritu. 


mine bebeh mine! LOL


haaaaaaa thanks guys for your time! Thanks Arief sebab doakan kereta api I stranded so that I could shop (hahahahahah), thanks Haziq sebab teman aku lunch & shopping fuhh! tapi aku tak bagi masuk F21 nanti kau termanggu sensorang. kekekeke. Thanks for the dinner too! Last but not least, thanks Maisarah for the hospitality, roti & kaya kihkihkih dan sanggup ponteng half day sebab aku! hehe thanks guys! :D :D

and finallyyyyyyy nasib baik kereta api pukul 4 tu tak stranded and alhamdulillah I arrived in Newcastle at 7.10pm like that. sampai je rumah, amazingly mana ntah dapat tenaga untuk kemas dari pukul 7.30pm to 1.30 am. lepas tu memang lapar tahap gorilla dah.


kiri (BEFORE), kanan (AFTER)

phewwwwwwwww! -.-

akhir kata, doakan Fatin Shazea binti Jamaludin sentiasa dipermudahkan urusan oleh Allah serta dapat belajar dengan tenang & memperoleh first class degree! ^__^

4 comments:

zazaw said...

haaa update pun !
insyaALLAH. Aminnnnnn

MN said...

gambatte Shazzy ! nanti balik bawak 1st degree ;)

hanabunga said...

Gudluck akak shazzy! I know you can do it. "If you can dream it,you can do it!" ^__^

Syafiq A. Ghani said...

Goodluck rakan blogger ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...