Nuffnang

Monday, March 19, 2012

Newcastle Malaysian Night 2012


Assalamualaikum ladies and gents! :D

Yeayyyyy nak lompat now please! Sebab saye dah start cutiiiiiiiiii. Spring break selama sebulan. Heeee and i cant wait for my italy trip~~

Anyways, nak cerita ni. About my malaysian night. In UK, its common for every university to have a Malaysian Night. Yelah dah kite ni kaum minority. Tapi nak la jugak ade occasion sendiri. In fact, kita boleh share our culture with others kan? Ramai jugak lah yang datang malam tu actually. Memang sangat best! Tapi sebagai orang yang di belakang tabir, shazzy memang tak dapat nak enjoy sangat performance malam tu ( lol dah kate sendiri perform acane nak tengok kan? )

(malay dance)


Haha percaya lah percaya lah yang i was actually one of the main actors. Memang sangat gerun dan cuak. Berlakon pon tak penah inikan pulak nak jadi watak utama. Hatdoi mak! Tapi kan, it went very very very well alhamdulillah eventhough i was missing at the first place. Sebab we had a full rehearsal on the day itself. Tapi memang habis lambat gila and only had another one hour to catch the bus, go back, take bath, get ready and catch the bus again to get to that place. Dah la ahad so bus memang sikit, lembab pulak tu. Sampai-sampai terus macam semput gila dan menangis. Gila lopek! Maybe sebab nervous jugak kot? Haha tapi okay lah not bad sebab diorang cakap memang masuk dalam character hihiks ;p tapi memang hectic gila malam tu sebab i have to berlakon and at the same time menari. Berlari banyak kali gak lah nak tuka baju sume. Makan pon tak sempat sebab gelabah sangat perhaps? Balik tu baru makan.

behind the scene!

SPOT ME! :D



and thanks maisarah sebab sanggup datang dari london! :))







Tapi seriously, i really enjoyed my first Malaysian Night!!!! :D And now i am missing all the practices, the rehearsals, the moment when we walked together to go back home, and also the current and new friendship that I've created with them. May our friendship remains forever! ^__^

10 comments:

azalia hjsalleh said...

woahhhhhh best !
rasa bangga plak jd rakyat malaysia..
*tetiba*

zazaw said...

kasi upload sikit cheq videoo
haha

shiema sufian said...

mesti best kan ? study oversea then ade all those kind of activities. best of luck there.

hanabunga said...

waaahhhh cantik sgt2 baju menari k.shazzy.stunning!!!hana dpt rasakan k.shazzy msti peramah gila kan?tgk gambar semua ceria2 ja :)

farhana said...

wow gempaknya u. mst terror menari ni

shazzy :) said...

lya: haha bangge gak ni :P

shazzy :) said...

zazaw: nanti saye upload yeeeeeeeee :D

shazzy :) said...

shiema: alhamdulillah so far so good. tq awak :)

shazzy :) said...

hana: hehe thanks so much dear! boleh kire peramah gak lah kot? hehe tapi kalau tak kenal sombong sket :P

shazzy :) said...

farhana: takdelah terror sgt actually tapi boleh la kot after practice byk kali :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...