Nuffnang

Friday, October 7, 2011

from London to Newcastle :)


hello everyone, im back! as promised, i would like to continue the story of my departure to newcastle. for those who didnt get the chance to read my last post, u can just click HERE :)

we spent about 4 days and 3 nights jugak lah dekat london tu. eh NO. we arrived there on thursday around 9am. then we left all the bags in the Columbia Hotel first as we were supposed to check in at 2pm. its good tho because at least we managed to settle a few things before auntie faizah and uncle emel arrived. kononnya lah malam tu nak berjalan2, last2 just me, abah and ibu went to queensway and we had like lamb curry with bread and humus. tapi memang serious tak larat sangat dah tapi rase mcm rugi kalau tak klua berjalan. lagipun nak spend masa-masa terakhir dengan parents kan :P

so, on friday, we went to the marble arch, oxford street to shop, shop and shop. balik2 semua dah plastic beg kiri kanan kan. as for me, im so gonna come again to london, mase tu mcm kena berjimat sikit sebab nak kena bayar fees, buku etc lagi kan ;p malam tu kitorang balik agak lambat jugak la sebab pegi makan dekat indian restaurant tak silap, ke mana ntah. tu yg skali dengan malaysian night tu. haaaaaaaaaaaaaaa then on sat la kitorang gerak teros pegi newcastle. hmmm but kereta sumpah penuh dengan beg saya sorang je =.= we arrived at newcastle around 7pm camtu so sempat hanta barang je dekat rumah then sembang sikit. sikit jelah :P
hari ahad la g register. serious ramai. ramai sangat! but the registration went smoothly alhamdulillah. lepas tu ade akak housemate ni bawak g town sebab i still have to look for some stuff like heater, comforter, duvet, semua2 tulah


then on the way balik kitorang buat cubaan nak melompat. tapi tak jadi :P

sebab uncle emel tak sempat nak capture mase kitorang lompat =.=

anyway bila dah habis beli barang semua, we headed straight away to the house untuk kemas2.




sampai la jadi camni :P
tapi ni kire cam sebahagian jelah, bahagian lain taknak tunjuk. TAKNAK!


lepas tu, disebabkan kelaparan yang amat sangat sangat sangat, kitorang try la carik makanan halal dekat area sini. asyek makan kebab je kan. so we tried labonese+indian food restaurant.


ni starter je tapi sumpah sedap :D *jilat jari*

oh kejap kejap belom balik lagiiiiiiiiiiiii. hari isnin tu kitorang pegi whitley bay, konon macam beach la. but memang takde la orang nak mandi autumn cmni kan, beku tros dalam air T__T




nak gado?
hihi. then, we went to one of the bridges (newcastle byk sgt bridge, taktau nama ape) at night to take some pictures. it was nice tho. amazing. but we couldnt snap many pictures because the weather was too cold and windy at the same time. memang sampai ke tulang sum-sum.


and on the very last night, we ended up eating kebab which was super super fantabulousaaaa! ;D

kalau nak tengok gambar makanan, TEKAN SINI :)

hehe emmm okay bai :P

12 comments:

Kumbang Jingga said...

bestnyerrrr g obersea..huhu..bile nk g newcastle ni huhu

hanabunga said...

waah bestnya bestnyaaaa.comel bilik shazzy auw jeles :)

:: noremy bte rahmat :: said...

stadi kat rantau orang yer?

doakan yg terbaik! (^_^)

fadzioriq said...

Homaiii, jelly nyer tgk~hehehe~
And I love your room~I just love english style room, or korean style~xtau nape interior diaorg cam lawa, cam selesa je~hoho

shazzy :) said...

kumbang jingga: haha meh la datang newcastle :P

shazzy :) said...

hanabunga: haha mula2 my dad nak suruh beli comforter wane ungu pekat. tak lawa T___T

shazzy :) said...

noremy: thanks dear, amin :-)

shazzy :) said...

fadzioriq: heeee thanks! i love my room too! <3

auny aizie said...

jaga diri dekat sana yeeeee shazzzyy ! :)

Nisak Amin said...

Cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bilik!

shazzy :) said...

auny: heeeeeeeeee thanks auny!! :D

shazzy :) said...

nisak: hehe kan!! kak ten syg bilik ni :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...