Nuffnang

Tuesday, October 26, 2010

rindu, tak salah kan?


i was talking to one of my friends at kedu just now. somehow, i miss them so much.

sometimes, aku rasa serious menyesal sebab tak pegi sunway awal2 lagi. meaning habiskan IB dalam 1 sem then continue with mufy. kalau buat keputusan dari awal, habis tahun ni dah graduate. tapi masa tu, fikiran kolot. semua benda akan still susah la. kejadah? memang la susah, tapi kalau dah tau benda tu taknak buat, buatpe nak teroskan. cebur jelah bidang baru. ni tangguh-tangguh sampai habis 2 sem baru nak tuka. kira mcm nanti same je lah habis ngan budak2 IB laen. ntah ah. bila pikir2 balik macam lampi gila tak tuka dari awal. sedih T__T

tapi, kalau macam aku kluar awal, i will be missing the fun part of IB. weyh i tell you kalau takde Internal Assessment yang macam nak mencekik tu, aku sanggup buat IB untuk beberapa tahun. tell me foundation mana yang suruh kita pergi zoo buat gotong-royong kat sana? foundation mana yang ada organize camp 3 kali dalam mase setahun? foundation mana yang boleh kita camwhore 24/7? maybe sebab kitorang campur ngan senior total 30 orang je. so, semua orang mcm siblings. memang la tak dapat dinafikan, ada beberapa alien dalam kelompok tu kan. tapi bila dah maen futsal sama2, lepak sampai pukul 3,4 pagi, tekan2 loceng umah lelaki pukul 1,2 malam, baling tepung basi masa birthday memang rase kuat sangat tali persaudaraan tu even though lain bangsa. tu lah yang fun dekat IB. kalau bab study takde sape suka kot. tapi kalau frankly speaking, aku rindu mase nangis2 dulu sebab fikir macam mana nak start econs IA. lepas tu pulun habis untuk maths higher level dengan english. kalau nak fikir pasal borang CAS lagi la. otak perlu ada 3 kot.

haish. masalahnya semua benda dah jadik. sekarang aku pon dah nak habis sem 1. habiskan 4 paper untuk final ni. then sambung sem 2. tapi tulah, i kept thinking if i decided to do mufy earlier, i would have graduated by the end of this year. and next year dah boleh buat degree. 3, 4 tahun. kawen ngan bunny ^__^ lepas tu buat master kot? ntah. tapi insyaallah, semua ada hikmah kan? better be :')

tiba-tiba jugak teringat mase last date ngan bunny akhir bulan 7 haritu. on the way nak pegi one utama tiba2 touching. tapi buat muka marah. sedaya upaya tahan. nasib baik jumpa parking cepat. bunny tarik tapi still taknak cakap kenapa. masa nak turun eskalator rasa macam ada air terjun pulak nak mengalir. tahan lagi. tapi tak boleh. menangis depan dia. sedih. sampai sekarang. rindu. memang la buat count down. ingat 34 hari tu kejap ke? lama. sangat. rindu. diam. bye.



=.="

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...