Nuffnang

Saturday, June 26, 2010

cemburu? insyaallah bukan! lebih kepada salute hendaknya :)

selamat petang kalian!

chakk! haha :P

aku sebenanye tgah nak buat pasal entry ke melaka tu. tapi panjang sgt weh penat dah. rehat kejap lah kot. tapi sambil tu i nak membebel sorang2 jap. camni, aku ne adelah impian macam orang tu. adelah sorg tu. nak jugak la jadi cm dia. tapi bila aku pikir balik, mane ade mase aku nak fokus yg tu lagi fokus tu lagi, baek la kalau aku fokus nak study je skrg kan? bende tu boleh buat nanti, kalau ade rezeki, adelah. memang tak kemana insyaallah :')

and aku jugak ade mcm nak jadi mcm org tu. ne orang laen plak. pandai tu pandai ne. tapi bila aku pk balik, kalau aku berjaya jadi mcm orang tu, bermakna banyak sgt dosa yg akan aku buat. ne mmg ade kaitan lah ngn status aku semalam iaitu ;

"sometimes kita suka buat benda yang boleh buat orang puji kita banyak2 kali dan sanjung kita tinggi tanpa kita sedari benda tu boleh buat kita lalai dan kdg2 sampai terlanggar perintah Allah. dengan ayat, 'takpe skali skala je esok2 taubat lah" buat kita lupa Allah selalu dan setiap saat memerhatikan kita :') "

betol tak betol tak? bagi aku betol la tapi taktau pulak bagi korang kan. haihs memang celaru betol kalau nak ikotkan sgt nafsu di hati ne. so, skrg aku rase ape yg patot aku buat adalah fokus untuk masa depan aku dan takpayah pikir pasal benda yang remeh temeh cmtu. okayla takde la remeh sgt sbb benda kalau mmg dah minat kita buat pe nak biar ia terkubur je kan? tak syok la cmtu kan. tapi bia la ape yg aku ckp kat atas2 ne jadi rahsia aku je kan. ohh btw mind u guys, im not a copycat. aku bukan nak tiru lifestyle diorang ke apa. cuma aku nak gak jadi cm diorang. yelah kita semua ada idol kan. tapi dalam post i neh bukan mcm i adore gila orang tu, tidaklah!

dan juga harus diingatkan, janganlah perasan pulak kengkonon saya sedang bercakap tentang anda ^__^

6 comments:

anithDEEBA said...

shazea,anith minat status tu lah.sgt betol!tak salah nk buat ape yg boleyh buat org puji kite.tp,tapayah sampai nk langgar perintah Allah.buruk padahnye! btw,gorgeous lah kamu dlm gambar itu!

nani :) said...

betul2. kekadang tengok orang tu nak jadi mcm orang tuu
kekadang tengok orang ni nak jadi mcm orang nii
memang cemburu jeles laaa
tp bukan la hasad dengki,
cemburu sihat je namanye, ecey :D

shazzy :) said...

anith: tau takpe sedih kan :( haha biasejelaaaa gamba sayeee :P

shazzy :) said...

nani; yepp tapi baek kita jd diri sendiri kan! :P

Faisal & Farida said...

lawanyeee anda di dalam photo itu ! i love you

shazzy :) said...

thanks babe , love u tooo :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...