Wednesday, August 29, 2012

A Day at MetroCentre, Newcastle :)

well hello and assalamualaikum girls and boys!

beware! ni pun entry basi gak sebab tertinggal dalam draft. LIKEWISE shazzy LIKEWISE. tsk. tapi tak perlu update panjang-panjang kot. 

ade satu weekend tu, me and my lovely sisters plan nak pegi shopping dekat MetroCentre. almaklumlah dah nak balik Malaysia dah masa tu so adelah jugak perasaan nak shopping dekat UK. sebab to be honest with you guys, I lagi rela simpan duit yang abah bagi every month and spend untuk something yang worth je daripada sibuk guna untuk shopping. WHY? sebab at least, I can feel the satisfaction when I buy something that i really love. ni kalau every week/month shopping, rase membazir dan rasa barang tu macam dah biasa beli. like, eleh bulan lepas dah beli dah so bulan ni nak kena beli gak. but if you spent your money wisely, korang akan rasa macam, "eh aku dah lama sangat tak shopping, so ape salahnya spent sikit duit tu untuk beli barang yang kita dah aim lama dah". err something like that lah, if you know what I meant :)


kitorang spent one whole day dekat sana. sebab banyak jugak shops nak pergi. pulak tu tengah sales. memang sakan! ade barang yang aku beli haritu, aku return balik sebab rasa tak worth untuk simpan. eh btw, tak pakai lagi okay. haaa kenapa boleh return/refund/exchange. most of other countries kekalkan prinsip, "customers are always right" or "try first, decide later". gila puas kan kalau kita bawak balik barang, try dekat rumah sampai puas hati. then, decide whether to keep it or return it. hish, tapi janganlah bila dah pakai seminggu pastu nak return kan? itu pedajal namanya. 

okay entry ni buat daku rindu kepada ze best kakak-kakak kat sana. every week lepak together. tsk RINDU kak nawal, kak paqin and kak wanie. take care guys ;')

p/s; eh eh rajin betul update entry dalam "DRAFT". bile nak update latest punye ntah. 

1 comment:

ATHRHB said...

wah,best la going shopping there, hiihi. jgn boros nau, ececehh ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...