Friday, April 27, 2012

The Leaning Tower of Pisa



Hello! Haaa this was my 3rd pit stop after Florence. kejap je dah sampai hari ke-4 dekat Pisa. last minute we decided to change our plan, instead of going staright to Rome from Florence, we went to Pisa first. the train was early in the morning because like i said, there were not so much places that we need to cover in Florence. and so we arrived at Pisa Centrale around 10am. Haha i thought dekat Pisa ade Pisa Tower tu je but apparently not because there were so so so many beautiful and amazing historical buildings along the way.

okay saya bawak kamu semua berjalan-jalan.  



 i am very pro in camwhoring! wakakaka :D






model cokelat. haha.






 i loveeeeee the colour combinations!



BINI. eh?




kesian mereka. they wanted to ask for some donations but apparently i forced to take pictures with me. boohoo!

aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh cantiknyaaa!! nak jerit please!

and here i am, berlatarkan The Leaning Tower of Pisa :))




dan alhamdulillah, i had the opportunity to climb up the tower. tapi sepanjang naik tu, agak gayat lah sebab bangunan tu memang senget betol. even dalam building pon dapat rasa kesengetannya T__T



the view from the top! :)




ahah kitorang lepak agak lame lah around Pisa ni sebab taktau nak buat ape dah sebab train kitorang pukul 7pm mase tu. nasib baiklah ade kedai makan yang sangat best sebab makanan dia murah & sedap plus ade toilet yang ade paip air. ahahahaha it is a big deal okayyyy when it comes to European toilets yg memang takde paip ni. haha okay guys, till then, see you guys in my next post! :)

11 comments:

hanabunga said...

Whoa bestnyaaaaa!!! Antara tempat ajaib di dunia kan tu?teringin nak pi! :)

maisarah lani said...

envy you! cantiknyaaaaaa tempat ni, teringin nak pegi :O

Rtp Farra Arisha said...

what a wonderful trip around pisa! i wish i could be there too someday soon! like seriosuly, i'm enjoyed see the photos of yours. :) fotonya keliatan cantik dan menarik...

azalia hjsalleh said...

bestnya babeeeeeee
chantik sgt tempat tu

Knessa said...

Awesome!!!! xsilap I lec i ckap kawasan tu sunyi..kawasan kmpung x silap...ke, tmpat lain..xingat. heeeeee...Nice pics btw :)

shazzy :) said...

hana: yep antara tempat ajaib tu ^^

shazzy :) said...

maisarah: hehe yepsie mmg sgt cantik tmpt ni :D

shazzy :) said...

farra: thanks dear! thank for visiting my blog too :))

shazzy :) said...

lya: hehe sgt unik kot tmpt ni :D

shazzy :) said...

kneesa: agak sunyi la sbb tak ramai org pon along the way nak pegi pisa tu :P

Nur Hidayah said...

agak2 berapa kos pergi sini ek? teringin nk g sana jugak. hee. kos dari london.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...