Wednesday, June 8, 2011

sawasdeeka krungthep :)


assalamualaikum awesome readers? sekarang tengah cuti sekolah kan? eh bukan? kalau tak, sory lah buat korang jeles kejap sebab saya baru pulang dari bangkok :D

5 hari 4 malam dekat sane memang awesome plus minum hujan dan suasana waktu malam. tapi yang bestnya, tiap-tiap malam kitorang klua malam. yang bebudak kecik tinggal kat hotel la, bebudak besa klua melepak jalan2 dekat tepi jalan raya yang dipenuhi dengan kedai-kedai mcm pasar malam pastu mase nak balik terpaksa lalu kawasan pondan. derrr pondan weyh, muka cantek habis, tapi halkum nampak, suara pon bukan main garau lagi, ni mesti kes mimpi tiap-tiap hari ni kan? *lalalalalalalala*


anyway kitorang pegi naek airasia sebab perjalanan 2 jam je kan, lepas tu murah pulak. sampai-sampai sane, masing-masing kepenatan sebab packing kan tapi memang excited :D


oh ini ibu dan adik saya no-3 :)


kitorang dapat naek van besar punyaaaaa :D

lepas dah hanta barang dekat hotel, tak kuaso eden nak rehat-rehat. mesti la g jenjalan dulu. so dapat pakej pegi tengok temple diorang. jangan salah paham kat sini okay. visiting je tak memuja apa-apa disana pon :)






tapi serious, tempat-tempat dia memang lawa :D


ijad bajet naek tuk-tuk lettew :P


lepas tu kitorang pegi MBK. the best shopping mall in bangkok. serious wa cakap lu barang kat sane memang murah. must go kalau dah memang sampai sana :) btw, saya sangat happy bila dapat beli sim untuk pakai bb. dapatlah bbm dengan bunny walaupun dekat bangkok ♥

balik dari MBK, kitorang singgah dubai restaurant. memang sedap gilalah! first night memang saya tak keluar dah, adik-adik je sibok nak pegi 7 eleven dekat bawah tu.


keesokan harinya, kami pergi safari world! ala tempat ni lebih kurang mcm zoo jugak tapi best sebab show dia back to back, tapi haiwan-haiwan yang ada semua best best belaka! haha tetibe tapi serious, bila masuk safari world, tak rase mcm masuk zoo pon =.=


this is our tour guide. banyak kitorang belajar dari dia. mula-mula takot je ngan abah, masuk hari ke-2 dah pandai kenekan abah dan kitorang semua ni! :D














lepas dah habis keliling safari world, kitorang masuk kat tempat nama dia tak ingat tapi kene duduk dalam van, view die mcm kat overseas gituwwww!





okay memang tak real kalau saya tunjuk macam ni, korang kenelah pegi sendiri kalau nak tau view sebenar :D

saya sambung hari ke-3, 4 dan 5 soon ye :)


4 comments:

wani said...

bestnya. jeles la mcm ni :P

zazaw said...

alalalal. best nyaaa g jenjalan

fadzioriq said...

best jugak~hehehe

siti soleha said...

hi Dear, we would like to invite u to join Contest : Saya Suka Dress by Dresskami.. kalau ada kelapangan join la ye ^_^

http://dresskami.blogspot.com/2011/06/contest-saya-suka-dress.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...