Saturday, May 7, 2011

one of nature's masterpieces - FAMILY ♥



assalamualaikum. nak tau something tak? tolonglah percaya. minggu ni saya tak balik rumah sebab next week ada trial so econs tak habis baca lagi tapi end up berblogging dulu. S A D !

anyhow, i miss my family. eventhough EVERY WEEK mesti balik rumah sebab dah puas berjauhan masa sekolah menengah dulu. yelah, mana taknye. baru tingkatan satu dah tercampak jauh kat mrsm mersing. tau tak kat mne mersing tu? to be honest, me myself had no idea where is mersing masa dapat offer letter dulu. lepas tu 3 tahun bermastautin kat sana. dah la jauh, so kemain naik bas kalau balik once in two months ke, takpon kalau raya ke. nak suruh parents amek rase mcm rasa bersalah 6 jam buang masa macam tu je atas jalan raya. masa tingkatan 4, dapat offer pegi jasin. haaa tu nasib baiklah dekat sikit tapi mase tu bus dah takde. so, kene lah driver amek. yang ni tak rase bersalah sangat sebab paling lama pon 2 jam atas jalan raya kan kan :D

dah melalut banyak ni. actually minggu lepas pegi kenduri kawen kawan ibu ngan abah. tau tak dapat makan apa? nasik araaaabbbb ^____^

Other things may change us, but we start and end with the family. ~Anthony Brandt

The advantage of growing up with siblings is that you become very good at fractions. ~Robert Brault

ini adalah sepupu saya (:

sebenarnya kitorang rancang nak pegi tengok wayang tapi kena pegi kenduri dulu. bayangkan lah tngok wayang 11 orang!! sekali dengan banep ngan kak shaza. unfortunately, cerita THE ROOMATE kene above 18. so 5-5 orang yang tak cukup umur tu kena lah tengok thor :]

lepas movie, ape lagi kan? dinner lah. kitorang makan dekat bumbu pedas kot kalau tak silap. makanan not bad, tapi biasalah bila dah makan ramai2 macam ni, mestilah kena jadi pemurah sikit kan. nasib baik abah jenis pandai pilih lauk-lauk yang sedap untuk anak-anak dia ;)



semua orang akan anggap family diorang lah yang terbaik kan? shazzy pon rase mcm tu. tapi minggu lepas rasa heaven sangat dapat kumpul ramai-ramai dengan family sebab adik ke-2 kat mrsm muadzam, adik ke-3 mrsm serting, adik ke-4 semashur. tinggal adik ke-5 dan ke-6 je kat rumah. tapi kekadang, kalau diorang balik pon asyek gadoh je T___T

At the end of the day, a loving family should find everything forgivable. ~Mark V. Olsen and Will Sheffer, Big Love, "Easter"

what else could i have asked for? (:

ya Allah, Kau kekalkanlah kebahagiaan kami sehingga akhir hayat kami. Amin.

18 comments:

Ferdaus Zulkifli said...

yeahhhhh
family firsttt!!!!:)

wanie said...

shazeaaa! lawanyaa shawl.. tade ke jual shawl checkered camtuu ? :)

azalia hjsalleh said...

seronoklah u family ramai.
meriah je

shazzy :) said...

ferdaus: always! :D

shazzy :) said...

wanie: dulu banyak, sekarang tinggal yang tak berapa menarik je. tapi taktau la kalau awak minat (:

shazzy :) said...

lya: meriah dan kdg2 menjengkelkan kalau adik2 i start buat perangai gedik diorang tu gaga

t-ka masjuni said...

walala... hahaha... hai kak... happy giler ye minggu lepas?? takpe,nnti cuti sebulan jalan puas2 ye... ^_^

chekuduks bacee said...

my lil bro pun baru ex mrs jassin....spm2010

Nisak Amin said...

farah dah pakai tudung ye skrg? ;)

shazzy :) said...

K; kantoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -.- haha

shazzy :) said...

me spm 2008 sys (:

shazzy :) said...

nisak: yep, dah pakai (:

zazaw said...

seronoknyaaaa ... kan kan kan

Nadee Dulcet said...

hoi kakak gilaaaaaaa! lama tak drop sini kan kan kannnn? xD sobsob sedih bace entry nih. sat lagi nak kuar umah dah for the first time :'( uwaaaaaaaaaaaa tak ready tak ready! hahahaha

NaEl said...

happening family ^_^

shazzy :) said...

zazaw: seronok gileeerrr :P

shazzy :) said...

nadee: awak nak pegi manaaaaaa? gila awak panggil saya? :(

shazzy :) said...

najiha: hehe amin :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...