Wednesday, November 24, 2010

you should enjoy yourselves when you're sick!




salam. sehat ke korang ni? shazzy tak sehat. sob sobs. ni semua sebab gatal pegi ikot family g sunway lagoon, yela takkan nak tinggal sorang2 kat rumah? tak kuasa mak nyah! orang demam duduk rumah, shazzy tergedik2 jerit kat sunway tu. ape lagi. sore throat. baek punya. tak chill lansung nak gayut ngan bunny bila suara macam laki. miahahaha :P

btw, semalam pakai selipar yang macam terompah tu. beli kat langkawi. buat daripada kayu. balik2 kaki sakit. ingatkan selumbar. bila dah pedih sangat tadi, try la cucuk2 guna pin. tak boleh jugak. then mintak tolong kakak. sebab kat tapak kaki. taula kulit kat tapak kaki tu tebal kan. memang sakit gila kot. then akak suruh guna pengetip kuku. usaha tangga kejayaan. setelah berhempas pulas, rupanya pasir yang keluar. imagine la beza kayu yang nipis ngan pasir bentuk bulat tu. bila tengok kaki, ade lubang kecik. nasib baik tak cacat =.="

should i let the pictures talk to you guys?

naaaahh, kitorg sampai sane dalam pukul 10 lebih. bile dah habis beratur dah pukul 11. so matahari memang kat atas kepala. sampai2 abah suruh beratoq amek gambar. well, biasalah energy still full sebab baru lepas telan ubat demam. muahhahaha. this time, shazzy tak kire, shazzy naik semuaaa ride. hehe :P

oh ni ibu shazzy. ni mase naek gapo-dio-ntah-namo-ride-ni heh. sorry sorry lupa T__T ibu naik satu ride ni je, ibu masuk pon sebab nak jaga bag. taknak swimming mcm kitorang kene la jaga bag, kalau tak kakak teman tapi kakak balik kg sebab raya haji *untung kakak tahun ni 2-2 raya dia balik kg die kat thailand tu* dalam pukul 2 camtu kot, semua ride dah naik. yang pirate's revenge tu pon naik jugak. mase tu kene cover jerit sebab ramai mamat cover hensem kat depan, sedih kan? shazzy pon kene la cover cun jugekkk ^__^

lepas selesai amusement park, kitorang pegi water park. muahaha memang best main longsor kanak-kanak. semenjak tak overweight dah ni, permainan budak kecik semua nak try wakaka. memang sun burn habis la panas terik sampai pukul 4 berendam dalam air.

kesian budak2 ni kebulur haha.

lepas tuka2 baju kene pegi wildlife park plak. yela dah bayar takkan taknak masuk sumpah mase tu dah penat gile. dah la lapa. kene angkat baju basah plak ya Allah sabar je lah. tapi daripada membazir layan jelah kehendak adik2, tapi nanti kakak dia jugak yang lebih. tak caye tengok gamba bawah ni.

kan? pantang nampak camera =.=


jakun ni. dekat zoo mana boleh pegang. lalala :P

banyak lagi haiwan tapi shazzy malas nak combine dah. nanti orang kate tempat menternak haiwan la pulak hehe. dalam pukul 5 cmtu kot habis pusing wildlife park, kitorang decide nak balik. tapi adela sesetengah pihak including shazzy mengadu lapar kat abah. teros suggest pegi subang station. serious woi lapa T__T

sementara tunggu ijad pi toilet, kesian kan? tak kesian ke? fine, tak kesian sudah. janji lepas tu kenyang perut suka hati balik online kejap teros tido malam tu demam balik makan ubat bangun pagi sakit tekak sampai sekarang..

16 comments:

azaliahjsalleh said...

mati mati ingat arnab tuh u punyerrr..
bestnya gi sunway lagoon
i usha2 dari sunway je.
teringin gk na masuk

joegrimjow said...

wah wahhhh
suka2

banyak berlipat2 perutnya
kekeke

Eazy Izzuddin said...

beshnye g sana...
dah lama x masuk situ...
pegi slalu lah
hehe

yuyuEyuliaNa said...

sazzy, masuk sunway lagoon bpe ea sorg? ingt nk g nex month. hehe.

btw, pic atas 2, sazzy nampak sgt comel :)

shazzy :) said...

lya: haha bukan i punye, kat sunway punye wildlife park ehehe

shazzy :) said...

joe: hhaha biase ah budak kecik. tunggu la besa nnt tau! haha machooo

shazzy :) said...

eazy: takyah, game yg biase je sume haha

shazzy :) said...

yuyu: thanks ;) hehe btw kan, tiket tu rm60 for adult :)

maiMOONyet said...

tak pernah lagi pergi sunway lagoon T____T

zazaw said...

wahh . bestnyerrr sunway lagoon . nanti nak g lah :)

shazzy :) said...

mai: haha ajak la family pegi skaliiii :P

shazzy :) said...

zazaw: pegi la. besttttttt :D

Zulfahmi Abidin said...

okey.tgok entry nie dah jeles dah.uhuk.comel gile arnab tuh weh.

Terkini: 1. Contest Makan Ayam 2. Eh! Kenape Nama Kau Vicky? 3. Saranan Aku Untuk Kerajaan

gabanMorka said...

pergh...pasir pon leh masok dalam kaki?hebat nor

shazzy :) said...

fahmI: jeles ape. balik shah alam nanti ramai2 g sunway haha

shazzy :) said...

tahu takpe. kaki sapo lah ni haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...