Thursday, November 18, 2010

hari raya = hari menternak lemak :)


ijad gedik kan? bunny kate tengok kakak lah. sedih sedih.

assalamualaikum para readers yang handsome dan gorgeous sekalian? macam mana hari raya korang? ade dapat duwit raye tak? sadly, shazzy tak dapat. sebab tak keluar dari rumah nenek lansung. lansung wa cakap lu. sebab apa? sebab nenek masak sedap sila jeles sila jeles sila jeles! haha okay sorry sorry. shazzy sampai rumah nenek hari selasa malam sebab adik2 nak singgah makan kfc. shazzy mase tu puasa. masa nak bertolak baru pukul 5.30. dalam hati dah doa mintak2 lah jam. tengok2 memang jam pon bfore nak masuk R&R seremban. bila dah sampai giliran berator kebetulan memang dah bukak puasa. alhamdulillah la kan :)

bila sampai rumah nenek, makan lagi nasi impit sebab ayam campak2 nenek memang menggoda nyah! tapi cover sebab tau esoknya nak makan banyak. tepat sekali! hari raya haji memang makan banyak. tu pon nasib baik tak pegi rumah orang lain. kalau pergi serious ah taktau nak cakap ape. malam pon same. pukul 10 lebih kot, auntie da bawak balik nasi beriyani ngan ayam masak merah. ape lagi? hahahaha :D

lunch tadi pulak makan nasi dengan daging yang dapat mase korban semalam masak gulai lemak orang nogoghii. podasss! takpe sekali sekala. malam karang nak balik dah. lepas ni mesti rindu
kuah kacang, rendang ayam, ayam campak2, masak lemak sayur, gulai daging, cake, kuih samprit, rempeyek pisang bla bla bla omg semua berlemak T__T kena diet before bunny balik. 11 hari lagi. sabar sabar :')

ni lagi 1 gamba gedik ijad tsk tsk

18 comments:

Eazy Izzuddin said...

mmg hari menternak lemak betol
ehehe
berketol dah neh..
xD


New Entry:
Hal Jubah Konvo

mariea said...

hahah... nak kfc gak. huhuhu.... betui!! klu dok kat kolej makan sekali sehari dah okay. dapat balik rumah. makanan ada je atas meja. memang menggoda. hahahah.....

Cik Akma said...

selamat makan daging ye hihih

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

wahhh..
jles dpt mkn bykkkkkkkkkkk!
btw,salam aidiladha:)

shazzy :) said...

eazy: tau takpe. kene diet niii haha

shazzy :) said...

mariea: tau takpe. tu yang gemok tu. godaannnnn haha

shazzy :) said...

sys akma: hhaha time kasih :P

shazzy :) said...

naura; haha takde ape nak jeles. selamat hari raya too :)

Zulfahmi Abidin said...

sha.ko nie kecik je.tapi kuat makan.takut aku.hahahah

Terkini: 1. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis 2. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci 3. Selamat Hari Raya Aidiladha

shazzy :) said...

fahmi: mana ade kecik. memandai je wakaka :P

Zulfahmi Abidin said...

jap.bile mase sha besar??

Terkini: 1. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis 2. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci 3. Selamat Hari Raya Aidiladha

shazzy :) said...

sha besaaaaaaaa la fahmi. gemok :(

Dda Ly said...

hehee seronok ari raye awak!anyway, chumel bangatt itu budak kecik! hikhik betui kaa ikut kakak die?erkk..hehehe

zazaw said...

harrii rayaa kali ni . duk depan lappy jekkk ..

makan makan dan makan . iskk
HAHA

twinkle twinkle said...

ahha adik yg sgt sporting ;D

shazzy :) said...

dda: yg org cakap ikot kakak dye tu kegedikan haha

shazzy :) said...

zazaw: samelah kite babe. penoh perot i haha

shazzy :) said...

hehe ikot kakak dye :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...