Friday, February 26, 2010

Maulud Nabi ♥



salam maulidur rasul ya kawan2 :)

eh cop, Maulidur Rasul kne sambut ngan pengeboman mercun ke ? setahu aku kne sambut ngn alunan zikrullah dan pujian bagi Nabi. tapi taktaulah mse I tga update ne ade la beberapa hamba Allah tgah sibokkkk bakar bunga api . ntah , no comment on this.

and ne ape yg I dpt dr wikipedia .

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabiterakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala.

jadi marilah kita bersama-sama menyambut Maulidur Rasul . and kite pon sbg umat akhir zaman , tolonglah istiqamah dalam melaksanakan perintah Allah . sebab kite sendiri taktau bile kite akan mati kan ?

and baru tadi I dapat berita pasal seorang hamba Allah ne meninggal , agak tragis jugak lah . tolong sedekahkan Al-fatihah ye . berita pasal arwah ade kat sini. and td I bukak profile arwah, ramai jugak la yg ucap takziah , and kesian kat family and his gf. but nak buat mcm mane kan ;/

anyway, i would like to remind you guys and myself that death will come to us, ANYTIME . so, jangan ingat, "alahh arini je, esok boleh taubat" , "org laen buat takpe aku pon nak buat jgak" , "mase byk lagi, aku mude so nanti aku taubat ah" . yg kapel2 tu dah laaa tak kemana pon bf n gf korg tu . and this one khas untuk kapel yg dok pegang2 tangan2 pelok2 ciom2 haaa buat la mcm tu , haish ;/ okayyy no offence . i'll stop here .

saya cinta Rasulullah S.A.W ♥ ♥ ♥


3 comments:

Mr feckry said...

selamat menyambut maulidur rasul

embun d tengah malam said...

salam maulidur rasul

Cik Akma said...

salam maulidur rasul :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...